Terug naar overzicht

Lasjoef: recept

tww februari 2013
Door: Jan Wurpel
van: Jan wurpel
klasse: C
stijl: Tripel

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 70 min.
alcohol percentage: 8.2 %
begin SG: 1080
eind SG: 1018
EBC (kleur): 39.0
EBU (bitterheid): 25.0
Water type leiding

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 2700 gr   3 EBC  
Carahell (14 EBC) 250 gr   14 EBC  
Kandijsuiker, donker 250 gr      
Saaz hop 21 gr 70 min. 3.4 α  
Styrian Goldings hop 12 gr 70 min. 3.6 α  
Saaz hop 18 gr 5 min. 3.4 α  
Styrian Goldings hop 6 gr 5 min. 3.6 α  
Koriander 2 gr 5 min.    
Karwijzaad 1.8 gr 5 min.    
Komijnzaad 1.8 gr 5 min.    
Iers Mos (Irish Moss) 3.5 gr 15 min.    
Safale korrelgist 1 zakje      

Maisch schema

 Temperatuur (°C) 60 58 60 70 78
 Tijd (min) stort 10 45 30 5

Opmerkingen van de brouwer

Iers Mos aanmaken met heet water en laten trekken

Problemen bij brouwen

Wees erg voorzichtig met de kruiden, rond naar beneden af.

Smaakimpressie

licht kruidig

Opmerkingen van de web redactie

Recept gezamenlijke brouwdag november 2012

't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=220

Terug naar overzicht