van: |
Jan wurpel |
klasse: |
C |
stijl: |
Tripel |
Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
70 min. |
alcohol percentage: |
8.2 % |
begin SG: |
1080 |
eind SG: |
1018 |
EBC (kleur): |
39.0 |
EBU (bitterheid): |
25.0 |
Water type |
leiding |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
merk / leverancier |
Pilsmout (3 EBC) |
2700 gr |
|
3 EBC |
|
Carahell (14 EBC) |
250 gr |
|
14 EBC |
|
Kandijsuiker, donker |
250 gr |
|
|
|
Saaz hop |
21 gr |
70 min. |
3.4 α |
|
Styrian Goldings hop |
12 gr |
70 min. |
3.6 α |
|
Saaz hop |
18 gr |
5 min. |
3.4 α |
|
Styrian Goldings hop |
6 gr |
5 min. |
3.6 α |
|
Koriander |
2 gr |
5 min. |
|
|
Karwijzaad |
1.8 gr |
5 min. |
|
|
Komijnzaad |
1.8 gr |
5 min. |
|
|
Iers Mos (Irish Moss) |
3.5 gr |
15 min. |
|
|
Safale korrelgist |
1 zakje |
|
|
|
Maisch schema
Temperatuur (°C) |
60 |
58 |
60 |
70 |
78 |
Tijd (min) |
stort |
10 |
45 |
30 |
5 |
Opmerkingen van de brouwer
Iers Mos aanmaken met heet water en laten trekken
Problemen bij brouwen
Wees erg voorzichtig met de kruiden, rond naar beneden af.
Smaakimpressie
licht kruidig
Opmerkingen van de web redactie
Recept gezamenlijke brouwdag november 2012
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=220 |