Terug naar overzicht

Dean's Cyber Corner, november 2011

tww november 2011
Door: Dean Southall

Mommeriete

Brouwers van MommerieteErik en ik zijn altijd op zoek naar nieuwe biertjes, hij voor de uitdaging, ik voor mijn bierwinkel :-). Op een zonnige herfstdag in oktober zijn wij naar het oosten van Nederland gereden.  Wat een eind weg! Wij waren bijna 3 uur in de auto om naar de eerste brouwerij te rijden, Mommeriete in Gramsbergen, niet ver van de Duitse grens. De brouwerij is meer een brewpub en ziet er prachtig uit! Jij kan daar eenvoudig eten. Jij mag ook de biertjes vers van het vat drinken. De brouwerij is redelijk klein maar mooi. Het zit naast een vliet en langs een wandelroute en zij krijgen veel wandelaars daar. De brouwers zijn een echtpaar en hebben wat tijd aan ons besteed om hun verhaal te vertellen. Zij brouwen al 20 jaar. Hun bieren waren allemaal smakelijk  Zij hebben een kleine Duitse installatie. Zij brouwen genoeg voor de brewpub en niet veel meer want zij zitten op de grens van hun capaciteit en willen niet groter, daar hebben zij de tijd niet voor. Zij werken vaak 7 dagen in de week! Zij brouwen ook bij een nieuwe brouwerij, Maallust, ook in de buurt.

Kasparus

Kasparus proeflokaalOnderweg terug zijn wij naar Nagele geweest en de brouwerij Kasparus. De brouwerij zit op een industrieterrein. Jij mag daar ook eten met de brouwer. Het was een beetje te vroeg om te eten en wij waren de enige mensen daar. De brouwer gaf ons een rondleiding. Hij brouwt ook in kleine hoeveelheden, 3 keer 30 liter dacht ik. Zijn vrouw is Hongaars en kookt Hongaars eten. Wel grappig is dat hij brouwt in de keuken als zij niet aan het koken is! Zijn bieren zijn apart. Hij brouwt bijvoorbeeld een vruchtenbier van 9.9%! Wij hebben daar lekker gegeten en een paar van zijn biertjes gedronken. Lekker! Wij hebben lang met hem gesproken over zijn brouwen en ook wat advies voor onze brouwsels in Den Haag gekregen. Een heel leuke dag.

Dean Southall
deanso@yahoo.com

Terug naar overzicht