Terug naar overzicht
|
Imperial Russian Stout |
tww april 2011 |
Door: Jan van Schaik
|
Beschrijving
Dit recept kregen we toegestuurd door Jan van Schaik,
- Inmaischen met 11 liter water van 65°C en na een half uur verwarmen tot 66°C.
- Na een uur spoelen met 80°C tot er opgevangen is 11 liter.
- Het SG op 1120 brengen met suiker.
- Koelen en gist toevoegen.
- Uitgisten en daarna 3 maanden laten rijpen.
Opmerkingen Jan van Schaik
- Sg na het koken 1100, gist vrij fel.
- Na een week SG 1055, gist erg langzaam in de keuken. Smaak goed.
- 1 kratje gebotteld, de rest in een calvadosvat.
- De gist is een opgekweekt gist uit een flesje tripel (Dulle Teve van de Dolle Brouwers uit Esen)
|
|
Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
60 min. |
begin SG: |
1120 |
Water type |
kraanwater |
|
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
merk / leverancier |
Pilsmout (3 EBC) |
3000 gr. |
|
3 EBC |
|
Aromamout (150 EBC) |
500 gr. |
|
150 EBC |
|
Zwarte mout (1500 EBC) |
250 gr. |
|
1500 EBC |
|
Bruine suiker |
50 gr. |
|
|
|
Target |
25 gr. |
60 min. |
? α |
|
|
Maisch schema
Temperatuur (°C) |
60 |
66 |
78 |
Tijd (min) |
30 |
30 |
5 |
|
Opmerkingen van de web redactie
aanbevolen alternatieve gist: Wyeast 1084 Irish Ale |
|
Terug naar overzicht
|