Terug naar overzicht

!Wat wort 't?

tww februari 2010
Door: Peter Hompe

Als ik geweten had dat het ná het kerstdiner tot nu zulk koud weer zou zijn, dan had ik vast en zeker dat pilsje eindelijk eens zelf gemaakt. Het had me in ieder geval geen energie hoeven kosten voor het gistproces! Nee, voor mij hoeft het niet (meer), dit weer. Elke keer dat er nu opnieuw een wit dekentje ligt, denk ik: "nee, hè, niet weer!"

Aan de andere kant zet het je ook aan tot het gebruik van namen voor bieren die iets met dit weer hebben. Sneeuwwitje, gele sneeuw, alweeer wit, ijserbij?, sneeuwbal, wittekop, scheve schaats, nICEbeer, zoutop, autoweg… en zo kan iedereen er wel een aantal verzinnen. Daarnaast mogen we natuurlijk ook niet uit het oog verliezen dat dit dé tijd is om voorjaarsbieren te maken. Naar buiten ga je toch niet. En dat vind ik best lastig. Ik wéét dat het straks weer lekker weer is en dat het dan heerlijk is om een eigen fris biertje te drinken terwijl je in je tuintje zit. Maar dat weer zit nog niet in mijn hoofd. Het is daarnaast een kwestie van prioriteiten stellen en dat heb ik niet gedaan. Wat zal het jammer zijn dat ik het straks gewoon met een commercieel biertje moet doen…

Peter

Terug naar overzicht