Terug naar overzicht

IJs met Orvalbier

tww september 2004
Door: Nico Mes

In het clubblad van BLES, een vereniging van bierliefhebbers in Zottegem, was het volgende bierrecept opgenomen:

Ingrediënten:

2 flesjes Orval

3 eierdooiers

75 g ongeraffineerde rietsuiker

30 g maismeel (let op: dit is geen maizena)

1 eetlepel abdijhoning

2 dl room

Nodig: een sorbetière. Laten bevriezen in diepvries met een paar keer roeren kan ook, maar dan krijg je een grover ijs.

Bereidingswijze:

  • Verwarm het bier tot het niet meer schuimt.

  • Klop de eierdooiers met de rietsuiker op tot een schuimig mengsel. Spatel het maismeel erdoor tot u een homogeen mengsel krijgt.

  • Giet onder voortdurend roeren het hete bier met kleine scheutjes over het geheel.

  • Breng aan de kook tot het gaat aandikken.

  • Roer de honing erdoor.

  • Laat afkoelen en blijf roeren om te beletten dat er zich een vel vormt.

  • Vermeng met de room.

  • Giet in de sorbetière.

Smakelijk

Terug naar overzicht