Terug naar overzicht

Hartige kaastaart met ui

tww augustus 1998
Door: René de Maagt

Ingrediënten voor 4 personen:
 

1 blik pizzadeeg 
1 el bloem 
1½ el boter 
3 uien 
1½ l donker bier 
4 eieren
1/8 l slagroom 
150 g geraspte extra belegen kaas 
nootmuskaat 
peper 
2 el komijnzaad 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Beboter een lage taartvorm Ø 24 cm. Rol het deeg uit en leg dit in de bakvorm. Snijd de uien in ringen en fruit die ringen in boter. Roer de bloem erdoor en laat dit zo'n 2 minuten bakken. Voeg nu langzaam het bier toe en schep de uien op het deeg. klop de eieren, de slagroom, de kaas, de nootmuskaat en de peper door elkaar. Schenk het roommengsel over de uien. Strooi het komijnzaad erover uit. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak deze in 40 minuten goudbruin.
Serveren met een groene salade.

Eet smakelijk!

Terug naar overzicht