Terug naar overzicht

Mosselen in een knapperig deegjasje

tww juni 1998
Door: René de Maagt

Ingrediënten voor 2 personen:

2 eieren
125 g bloem
zout, peper
1 à 1½ dl bockbier
10 takjes peterselie
500 g gekookte mosselen
1 citroen
1 limoen

Bereiding:
Klop de eieren los. Zeef 100 g bloem erboven en voeg zout en peper toe. Roer alles door elkaar. Klop het bockbier erdoor. Voeg net zoveel bockbier toe totdat een luchtig glad beslag ontstaat. knip de peterselie erboven fijn.
Verhit frituurolie tot 175 °C.
Wentel de mosselen door de rest van de bloem. Haal ze door het beslag en bak ze in enkele minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitdruipen. Snijd de citroen en limoen in parten en leg ze op een schaal bij de mosselen.

Lekker met bruin brood.

Terug naar overzicht