Terug naar overzicht

Van de Redactie

tww november 2006
Door: Nico Mes

Twee weken geleden zag ik op TV het programma Herman helpt, waarin de kok Herman den Blijker mensen helpt bij het koken. Als blijkt dat er geen wijn in huis is hoor je de uitroep van Herman: hoe kan je nu koken zonder wijn. Dan zou je willen roepen: Herman heb je wel eens gehoord van bier! Veel koks denken bij koken niet aan bier. In restaurants zie ook nauwelijks bier. Ik ben helemaal niet monogaam wat drank betreft, maar ik vind het wel een bezwaar als ik in een restaurant gedwongen wordt om vreemd te gaan. Naast de wijnkaart dient een bierkaart gewoon te zijn. Dit kwam ook naar voren in het PINT-symposium: KANSEN IN EEN KRIMPENDE MARKT? Het negatieve imago van bier moet worden omgebogen. Na het symposium smaakte het bokbier uitstekend. Jammer dat het Polderbok er niet was, maar dat kon ik ’s avonds nog exclusief tijdens de clubavond proeven. De volgende dag toch nog maar meer bokbier geproefd om vervolgens zondag vreemd te gaan naar een wijnproeverij. Als altijd kom ik echter weer thuis bij mijn bier.

Terug naar overzicht