| Terug naar overzicht | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Asahi-kloon brouwen |
tww december 2025 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Guus van der Veek
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sinds ik brouw volg ik David Heath’s YouTube kanaal. (https://www.youtube.com/watch?v=3fcNITDbLI0). Op een gegeven moment kwam ik zijn recept voor een Japans lager bier tegen (een Asahi-kloon) en dat leek mij wel een lekker simpel biertje om te brouwen (pilsmout, rijstvlokken en wat carapils) en op een warme zomerdag te drinken. Zie voor zijn recept: https://web.brewfather.app/share/NFQYjhQXJsTsdp. Ik heb mij niet helemaal aan zijn recept gehouden, zie https://share.brewfather.app/RftxwDbmuZo9xk voor mijn recept. Ik had namelijk niet genoeg Saaz hop, dus heb ik bij de 5 minuten toevoeging Tettnanger en Saaz gebruikt en ook heb ik als gist Novalager gebruikt in plaats van W-34/70. Novalager gist creëert een schoner (geen zwavel) en helderder bier en laat de hopsmaak beter naar voren komen, hetgeen is wat je wilt bij een Mexicaans of West Coast pilsje, dus ook bij een Japans pilsje.
ReceptKenmerken
Maischen
IngrediëntenMouten (4.38 kg)
Overige (200 g)200 g (4.4%) — Briess Rice Hulls — Toevoeging — 0 EBC Hop (72 g)
Diversen
Gist
Vergisten
Waterprofiel
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Terug naar overzicht | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Guus van der Veek
