Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommissie, april 2024 |
tww april 2024 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Michael Woolthuis | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lekker hoor. De lente is haast begonnen en de eerste gedachte is vervolgens: “Wat gaan we brouwen voor de komende winter?”. Dat wordt dus deze keer een Barley Wine. Lekker stevig met in het achterhoofd dat het komende winter echt wel weer eens tijd is voor een Elfstedentocht. Of in ieder geval wat koude nachtjes zodat je weer eens een stukje kan schaatsen. Of, als we geluk hebben, een mooi laagje sneeuw zodat er een leuk sneeuwballengevechtje kan losbarsten. Of, als het echt niet anders is, iets minder regenachtig weer. Dit recept is een mooie basis-Barley Wine. Als je hem zo brouwt en verder niets toevoegt krijg je een heerlijk stevige, licht hoppige met een aanwezig zoetje, eindeloos gevaarlijk bier. Hij is echt lekker en je lust er al gauw veel te veel pap van. Het vervelende is dat het opstaan al na enkele glazen een ietsje lastiger worden. De echte winterspecialisten kunnen met dit bier fijn experimenteren want het kan veel hebben. Chocola, kaneel, donker fruitige dingen of zoiets als houtlagering kunnen heel erg goed uitpakken. Groeten, Hoop op Koude WinterReceptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
Opmerkingen van de brouwer
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |