Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel, clubavond 16 december 2022

tww januari 2023
Door: John Gouwerok

Voor deze avond was het thema BIER EN BITTERBALLEN, het laatste avondmaal. Dit alles omdat de vorige jaarafsluiting door de lockdown niet door kon gaan. De opkomst was redelijk, 60-65. Ze hadden er zin om er een gezellige avond van te maken.

Er is maandbier van de winnaar van 2020/21, dat belooft wat goeds.

De Food-pairing is samengesteld onder leiding van Daniel Eisinger, samen met bestuur en kenners uit de vereniging die ook hebben voorgeproefd. Het ging om 5 verschillende  mini-kroketten of bitterballen met een daarbij behorend bier, zoals: kaas, vis, ham, peking eend  en tot slot kalfsvlees . Voor het bakken was machinist Erik Deelissen verantwoordelijk en ook dat het treintje van beneden naar boven kwam. Voor hem een fluitje van een cent. Anderen zorgden voor het bijpassende bier.

Tussen de gangen door zorgde de wedstrijdleiding  voor het uitdelen van de prijzen. Ondertussen had ik het maandbier december aangekoppeld. Een Weizen doppelbock, gebrouwen door   STEFAN HENDRIKS  en die tapte prima. Op de wedstrijdformulieren kwam ik de volgende meldingen tegen: lekker; prof. kwaliteit; frisse bock; uitzonderlijke smaakbeleving (dat kon ook met de food-pairing te maken hebben  en met  deze persoon wil ik kennis maken).  Al met al viel het dus goed in de smaak.

Er zijn 27 formulieren ingenomen en ik heb de punten opgeteld. De uitslag maak ik op de clubavond, tijdens het uitdelen van de 17e kei voor 2022, bekend.

Terug naar overzicht