Recept gegevens
alcoholpercentage: |
5.1 % |
begin-SG: |
1048 |
eind-SG: |
1013 |
EBC (kleur): |
19.0 |
EBU (bitterheid): |
38.0 |
Brouwhuisefficiëntie |
75 % |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Pilsmout (3 EBC) |
1800 gr |
|
3 EBC |
|
Munichmout (15 EBC) |
230 gr |
|
15 EBC |
|
Cara Munichmout (120 EBC) |
150 gr |
|
120 EBC |
|
Magnum |
13 gr |
60 min. |
12.6 α |
Bloemen |
Maischwater |
8.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater |
7.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
White Labs WLP036 Dusseldorf Alt |
1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
Maischschema
71 °C |
67 °C |
78 °C |
stort |
60 min. |
2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt dan is S-33, Lallemand Nottingham of een andere neutrale bovengist toepasbaar.
Smaakimpressie
Een mooi bier wat vergezeld gaat van een lekker bittertje. |