Terug naar overzicht

Aankondiging wedstrijdbier clubkampioenschappen 2017

tww januari 2017
Door: Jacques Stricker

Dit jaar zijn er wederom 2 inzenddagen voor de clubkampioenschappen, zowel in april (keuren in mei) als september (keuren in oktober). De wedstrijdbieren worden zoals gewoonlijk gebrouwen op de clubbrouwdagen bij de familie Van Duivenvoorde in Lisserbroek.  Deze brouwdagen zijn niet alleen leerzaam maar ook gezellig, mede door de goede catering van Kim, die naast koffie, thee en koeken ook soep, broodjes en zelfs bittergarnituren in haar assortiment heeft. En iedere brouwer neemt natuurlijk zelf zijn eigen gebrouwen bier mee om te laten proeven aan de grote proeftafel in het midden van het ‘brouwlokaal’.

Als eerste wedstrijdbier op de brouwdag in begin februari  is een Sterke Saison klasse C. Het tweede  wedstrijdbier op de brouwdag in begin mei is een dubbel Abdijbier klasse D. Houd deze brouwdagen in de gaten om voor de titel clubkampioen in aanmerking te komen. Zoals jullie weten geldt voor de clubkampioen dat er minimaal een wedstrijdbier in de puntentelling moet zijn opgenomen.

Daarnaast worden in het voorjaar de bieren uit de klasse A en C geproefd. In het najaar zijn de bieren uit de klasse B en D aan de beurt. De bieren uit de klasse V mogen  tijdens beide wedstrijd inleverdagen worden ingeleverd.

Commerciële brouwers

Zoals op de clubavond van december al kort aangekondigd willen wij kijken of we onze commerciële brouwers een beetje bij de clubkampioenschappen kunnen betrekken, door vanaf 2018 een van hun bieren als wedstrijdbier te selecteren. Zij dienen dan wel hun recept beschikbaar te stellen en een presentatie te (laten) geven op de clubavond voorafgaand aan de brouwdag. Zij kunnen namelijk alles over hun bier vertellen en de leden kunnen direct vragen stellen aan de brouwer.  Daarnaast mogen zij het referentiebier voor de proefavond leveren. Voor de brouwdag van februari denken wij aan een bier uit de klasse A-C (licht bier) en de brouwdag van begin mei aan een bier uit de klasse B-D  (donker bier).

Inschrijven

Het Inschrijfformulier komt uiteraard weer op de website.  Op dit formulier  moeten  de namen van de brouwers ingevuld worden, het type bier en de klasse, begin en eind sg, de bitterheid en de brouwdatum. Voor de vrije klasse graag een korte omschrijving van het type bier. Het ingevulde formulier samen met 2 flesjes inleveren op de betreffende clubavonden. Zie ook het wedstrijdreglement clubkampioenschap op de website.

Namens de clubkampioenschapcommissie,
Jacques Stricker

Terug naar overzicht