Terug naar overzicht

Ben even niet Bierbrouwen

tww oktober 2016
Door: Ben Jacobs

Waterval
Bron: Pixabay
Het is weer herfstvakantie en dit keer ga ik hem nodig hebben. Sinds het moment dat wij van de zomer thuis kwamen en door een laagje (daar zeker niet horend) water de gang in liepen, staat de brouwerij stil. Een verbinding tussen kraan en wc stortbak (natuurlijk op de eerste verdieping) vond ’t nodig te gaan lekken, na 17 jaar goed te hebben gezeten, precies tijdens onze reis door Zweden. Alsof we daar al niet genoeg regen hadden gehad!

Het water liep langs de muren naar het toilet en de gang op de benedenverdieping en liep daar blijkbaar graag mijn kelderkast in, en bereikte daardoor (nog) niet de houten vloer van de huiskamer. Wij blij, even dan, want de kelderkast, incluis wijn en bier, was wel errug nat.

De verzekeraar stuurde droogapparatuur en de natuur vond het nodig om plots allerlei warmte records te gaan breken. Terwijl overal in huis verhuisdozen stonden met spullen, wijn en natuurlijk mijn bier. Een klein deel had ik in mijn koelkast gelegd, maar ja…. vol is vol.

U begrijpt, dan staat de brouwerij even stil. De ontwikkeling van het bestaande bier helaas niet, met de warmte van drogers en natuur. Deze week groef ik een doos met tripels op om die te weer eens te nuttigen, maar zo lekker als hij eerst was, zo matig is het bier nu geworden. Pijnlijk.

Dus nu de schilder in ieder geval iets eerder wilde komen om de kast van binnen op te knappen en te witten, kan ik aan de slag om een nieuwe stellingkast te bouwen en zo alles weer in de kast te plaatsen. En dan zal er ook toch gauw gebrouwen moeten worden. Vers bier, niet door een hitte periode heen gegaan. Dat kan ook mooi in zo’n vrije week. En gaandeweg zal ik wel proeven welk bier dit niet heeft doorstaan. Even niet aan denken….

 

Proost, Ben

Terug naar overzicht