Terug naar overzicht
24 mrt. 2014 - Nieuwsflits #192: Inschrijven voor gezamenlijke brouwdag op 3 mei
Door: Theo van Eijden

In deze Nieuwsflits;

  • Presentatie clubkampioenschapbieren
  • Bibliotheek op de clubavond
  • Inschrijven voor de gezamenlijke brouwdag op 3 mei
  • Proeftafel op de clubavond
  • Geen Maandbier
  • Verdeling van de Single Hop Bieren
  • Inkoopcommissie op de clubavond


Presentatie clubkampioenschapbieren
Bericht van de Clubkampioenschapcommissieissie

Op vrijdag 28 maart zullen de bieren van het clubkampioenschap 2014 worden gepresenteerd. De bieren voor 2014 zijn Dunkelweizen (klasse B) en de Tripel (klasse C). 

Dion van der Born en Diederik van Nimwegen, beiden sinds april lid van de clubkampioenschap commissie, zullen een presentatie geven over Dunkelweizen. Hierbij worden ook een paar bieren geproefd die door hun speciaal in Duitsland worden ingekocht.

Gery en Ben Uijtenhaak zullen een presentatie geven over de Tripel. Zij hebben bij het ONK 2013 80 punten gehaald voor hun Tripel en zullen daar iets over vertellen en tevens een Tripel recept doornemen waarbij een aantal Tripels geproefd zullen gaan worden.Bibliotheek op de clubavond
Bericht van het bestuur

Zoals altijd zal de bibliotheek weer aanwezig zijn op de clubavond. Je brouwtechnische kennis kan je dan weer bijspijkeren. Een overzicht van alles wat we in de bieb hebben kan je vinden op de website; na inloggen >Voor Leden> Bibliotheek, of via deze link.Inschrijven voor de gezamenlijke brouwdag op 3 mei
Bericht van de Brouwdagcommissie

De inschrijving voor de brouwdag van 3  mei is weer geopend. Het zal zoals gewoonlijk weer plaats vinden op wat inmiddels onze vaste stek is geworden; de schuur van de familie van Duivenvoorden, Turfspoor 57 te Lisserbroek. Zie link. Het bier dat we gaan maken zal een Dunkel Weizen zijn, een lekker bier waar je nooit mee blijft zitten. Als het mee zit zullen ook de biertafels aanwezig zijn zodat we gezellig kunnen nazitten als het wort is afgekoeld en in het gistvat zit. De verdeelpunten van het water zijn dan ook verder geperfectioneerd zodat ook de beschikbare hoeveelheid watertappunten niet meer een probleem zullen zijn. Natuurlijk kan je ook gewoon een kijkje komen nemen en de gezellige sfeer van de brouwdag beleven. 

Inschrijven doe je na inloggen op de website en dan >Voor Leden > Brouwdag, of via deze link. Kosten zijn 5 Euro per 10 liter bier, alle ingrediënten staan dan voor je klaar.Proeftafel op de clubavond
Bericht van het bestuur

De Proeftafel zal geen speciaal bier als onderwerp hebben. Iedereen kan een bier mee nemen om dat met zijn clubgenoten te delen. Er is geen betere manier om je bier te verbeteren dan het te delen met kenners, die zijn er op een clubavond volop. Zij zullen je goede en zinvolle adviezen kunnen geven. Van een goede relatie hebben we bier gekregen waar een kleine melkzuur besmetting in zit. Heb je dit nog nooit geproefd? Schuif dan even aan en dan kan je deze smaak afwijking leren herkennen.  

Verdeling van de Single Hop Bieren
Bericht van de Brouwdagcommissie


Volgende week kunnen de brouwers van de Single Hop Brouwdag hun bier inleveren, waarna de verdeling kan plaatsvinden. Op zaterdag middag 5 april kan ieder een zijn deel weer afhalen. Resultaat is dat iedere brouwer met 2 tot 3 flesjes van ieder bier naar huis gaat. Dat zijn dus in feite 25 verschillende bieren. Het grootste festijn zal het proeven zijn en de keuze maken van het mooiste gehopte bier.  Geen Maandbier
Bericht van de Clubhuiscommissie

De komende clubavond heeft een dermate vol programma  dat er geen maand bier is. De bieren welke geselecteerd zijn voor het clubkampioenschap zullen worden gepresenteerd. Dit gaat vergezeld van een proeverij van bieren van beide bier soorten. Om te voorkomen dat het wat te veel wordt slaan we het maand bier deze keer over. 
Inkoopcommissie op de clubavond
Bericht van de Inkoopcommissie

De inkoopcommissie is weer aanwezig op de clubavond. Je kan bij hen alle spullen die je hebt besteld afhalen. Ook het vermaarde pakket van de maand is weer voor de gene die tijdig gereserveerd hebben beschikbaar.

De uiterste besteldatum van de inkoopcommissie voor de volgende clubavond nadert sneller dan je denkt.
Bestel dus nog snel je ingrediënten voor ##deadline_inkoop## .

 


Deadline volgende clubblad
Bericht van de Mediacommissie

Kopij a.u.b. sturen voor wo. 12 jun 2024 naar de redactie .
Clubkalender

vrijdag 28 maart Presentatie bieren voor club kampioenschappen met proeverij
donderdag 10 april Brouwcursus Eerste Avond
donderdag 10 april Excursie naar Köln, Keulen, Kölsch (€ 55,-)
zaterdag 12 april Gistkweekcursus 2014
donderdag 17 april Brouwcursus Tweede Avond
donderdag 24 april Brouwcursus Derde Avond
vrijdag 25 april Brouwer op bezoek
zaterdag 03 mei Gezamenlijke brouwdag in Lisserbroek
vrijdag 30 mei Op bezoek bij Distilleerderij
vrijdag 27 juni Maish, wat komt daar bij kijken

Volg ons op twitter: @twortwat
 

Terug naar overzicht