Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel, november 2013

tww december 2013
Door: John Gouwerok

Het was druk op de laatste vrijdag in de Boerderij, heel druk. We kwamen stoelen te kort! De reden: een goede spreker over smaakafwijkingen en daar wil je als brouwer en bierdrinker alles van weten, toch? Weten wat je proeft. Gekker mag het niet worden: een zaal vol bierliefhebbers die bier willen proeven met een afwijking, er serieus bij kijken en ik heb geen klacht gehoord? En er zaten smaken bij, dat wil je niet in je bier proeven, maar ja, gratis. Moet je eens in de kroeg proberen met Heineken. Ik denk dat ze de tent afbreken.

Verder een fustje maandbier op tap: D en D IPA. Het was na een kwartier op. Nog niet eerder gebeurd. Niet omdat het weinig was maar er waren veel mensen aanwezig en het smaakte top. Het bier was van DIEDERIK EN DION waarvoor dank. De brouwer stond zelf achter de tap en kon zodoende zelf zijn bier aanprijzen. Het heeft op de punten geen invloed gehad, dat heb ik als teller gecontroleerd. De uitslag komt op de laatste clubavond, tijdens de uitdeling van de maandbierwisselkei.

Na het maandbier konden we het restje van de polderbok nog wegtappen wat ook een hoge waardering had. Al met al een drukke en gezellige avond. Ria en Diederik, dank voor de hulp achter de bar en voor Wilma beterschap. Ik hoop dat je er gauw weer bij bent.

Dat was het weer, tot volgende keer.

Jullie uitbater, John.

Terug naar overzicht