Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel, clubavond November 2012

tww december 2012
Door: John Gouwerok

Dit is mijn voorlaatste stukje van dit jaar. Een mager resultaat, maar er is dan ook heel weinig maandbier geweest. Het gevolg was dan ook weinig geneuzel en dat ik mijn gouden toetsenbord op de laatste clubavond moet inleveren aan de volgende winnaar.

Het was een topavond  met biergoeroe Derek  Walsh over black IPA (nog nooit eerder geproefd) dat hem als muziek in oren klinkt zoals PIB (paint in black). Ook verhalen over andere bieren met de daarbij behorende proeverij van o.a. Duveltripel. Damesbier Tasty Lady, Emelisse black IPA en Grateful Deaf van Jopen: deze bieren waren een heerlijke ervaring.

Er was tot teleurstelling van velen geen maandbier op Tap. Dat greep de gebroeders WOOLTHUIS zo aan dat Stefan naar huis snelde door de regen en nat maar voldaan met een vaatje R POORTER terugkwam en  er bier op tap was. De waardering sprak uit de punten die voor dit bier werden gegeven. Die liepen van 4 zuur tot 9+ lodderig, dus je weet maar nooit hoe het valt.

Nou weten we dat donkere bieren zoals stoutst en poorters altijd goed scoren bij het Wort Wat!, terwijl het geen echte zwartkijkers zijn maar ze lusten er wel pap van. We zullen zien bij de uitdeling van de maandbierwisselkei wie met deze prijs en eeuwige roem het nieuwe jaar in zal gaan.

Ik hoop dat we het volgend jaar meer aanmeldingen hebben dan dit jaar. Ik reken op jullie!!

Dit was het weer, tot volgende keer
Jullie uitbater John 

 

Terug naar overzicht