Terug naar overzicht | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Duivelse Blonde |
tww mei 2012 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Matthijs van der Weijden | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dit recept werd op de club-avond van maart uitgedeeld door Jan van der Lee. Het lijkt mij wel een leuk recept om eens uit te proberen, ook omdat je dan gelijk een biertje hebt waarmee je kan mee doen met het club-kampioenschap van 2012. Alle benodigheden zijn via de inkoop te bestellen. Duvelse blonde
BeschrijvingGebruik 11 liter maishwater en ruim 4 liter spoelwater. Vergisting: Hoofdvergisting op 19 °C en de Navergisting op 22 °C De Lagering rond de 1 °C Gebruik bij het bottelen ongeveer 8 gram suiker per liter Recept gegevens
Ingrediënten
Maisch schema
Opmerkingen van de brouwerVoor een goede Duvel-kloon is de Wyeast 1388 gist nodig. Korrelgist kan ook, de smaak word dan wel iets anders. Gebruik dan S-33 en US-05 samen. S-33 zorgt voor een fruitige smaak en US-5 voor het doorgisten. Problemen bij brouwenHet bier moet droog zijn en dat lukt niet met alleen de S-33 gist. Ook de Duvel-gist wil wel eens niet goed door gisten. Voeg dan een zakje US-05 toe. Opmerkingen van de webredactieDe Duvel-gist van de gistbank is eveneens goed te gebruiken. De webredactie raadt 4 gram bottelsuiker per liter aan. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |