Terug naar overzicht | |
Ben bierbrouwen |
tww april 2012 |
![]() |
|
Het is al weer een tijdje terug, maar ik heb vorig jaar een paar keer beloofd meer geschiedenis in mijn column op te nemen. Van gist is al het een en ander gezegd omdat er steeds meer over gepubliceerd is. Dit wordt mede in de hand gewerkt door steeds betere technieken op het gebied van DNA-technologie (o.a. PCR technieken) en ook op het gebied van microscopie valt te scoren, zoals het Toetanchamon artikel van vorig jaar liet zien. Echter, er zijn ook wetenschappers (Max Planck Gesellschaft heeft recent een persbericht vrijgegeven van een van hun, helaas overleden, onderzoekers) die zeggen dat al deze vondsten nog niet wijzen op het daadwerkelijk maken van bier, omdat receptuur van datgene wat men deed met de gevonden resten, niet te achterhalen is. U moet zelf maar bepalen wanneer de geschiedenis van bier echt start… Uit een oude Zymurgy wist ik het volgende te halen (oh jee, als dat ook maar niet al weer achterhaald is…)
In de komende tijd zal ik deze geschiedlijst verder opnemen in mijn column, |
|
Terug naar overzicht |