Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel clubavond november

tww december 2011
Door: John Gouwerok

Deze keer met prijsvraag

Het was een goede opkomst voor een proefavond van de bieren voor het  clubkampioenschap onder leiding van bierkeurmeesters die hierbij ook uitleg gaven.

Voor de nieuwe leden van de cursus een welkome ervaring ,lid zijn van een bierclub wil niet zeggen bier drinken maar wel veel bierproeven als hobby,en dat is geen straf.

De tweede reden voor goede opkomst was de komst van de BURGERVADER van onze gemeente voor het in ontvangst nemen van POLDERBOK 2011 waar veel leden als kinderen van de Haarlemmermeer naar uitkeken.

De oprichters van de club Jan en Theo en de polderbok commissie konden zijn waardering voor het polderbok 2011 na proeven erg waarderen.

Hierna kon het proeven beginnen en ik kon een fustje proefbier voor de maandbierwisselkei aansluiten op tap, deze keer van de gebroeders Woolthuis die vorig jaar een Einfeinerdoppelbock hadden gebrouwen dat goed gelukt was en dus nu dit jaar een TWEIFEINERDOPPELBOCK wilde inzetten voor de wisselkei trofee .

Omdat ik deze achtergrond niet kende had ik het maar broertjesbok gedoopt, en ben wel benieuwd hoe het over tien jaar heet?

De vaart zat er al snel in en het fustje was dan ook snel leeg, maar wat nog nooit eerder gebeurde en wat je aan jongens van inkoop (voorraad is verkoop) wel kan toevertrouwen: die zijn even even naar huis gehold voor een tweede fustje, jaja.

Deze had weliswaar meer schuim maar ook te weinig prik (koolzuur), dat viel ze een beetje tegen en ze waren er zelf niet echt tevreden over.

De proevers konden de smaak waar niets mis mee was wel waarderen, hoewel er op een paar formulieren iets te zoet stond vermeld alsook het gebrek aan koolzuur.

De punten zijn dan ook als volgt tussen 1,258 en 10 met uitschieters 7- of 9+ en voor een twijfelaar die geen 7 wilde of kon geven een 6,937952: daar heb ik dan maar een 7 van gemaakt

DE UITSLAG  ZWEIFEINERDOPPELBOCK gebroeders WOOLTHUIS

84 tapjes 59 ingeleverde formulieren 420.68 punten = 7.13

Voor een bier waar ze zelf niet echt tevreden over waren maar wel op smaak jongens bedankt.

We konden de avond afsluiten met een rondje van Cris Kokhuis, hij is 15 jaar lid van de club.

Tot volgende keer wanneer we het jaar 2011 afsluiten met een maandbier van Jan Wurpel.

Tot ziens, jullie uitbater John.

 

  • JA, de prijsvraag
  • Het bier deze keer was van bierbrouwerij PAX
  • Imbibo pacis
  • Maar wanneer werd er voor de eerste keer Paxbier gebrouwen???????maand en jaar
  • Bestuursleden uitgesloten eerste prijs fles bier
  • Melden bij john gouwerok voor 14 -12
Terug naar overzicht