Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel

tww januari 2010
Door: John Gouwerok

De kerstmaaltijd van 2009

Voor het ’t Wort Wat is de kerstmaaltijd altijd een van de hoogtepunten van het jaar. In een ongedwongen sfeer kun je met je partner, vriend of vriendin over het bierjaar bijpraten, genieten van spijs en drank en zien wie er bij de clubkampioenschappen in de prijzen vallen. De avond was dit jaar wel heel goed verzorgd met een vijfgangenmenu en drie gesponsorde, door eigen leden gebrouwen bieren. Twee daarvan doen er mee aan de jaarlijkse maandbierwisselkeicompetitie.

Voor Anneke mij betekende het de afsluiting van het jaar. En wat voor één! Veel leuke en wisselende groepen en lekker druk. Voor Meerwaarde stelde het jaar wat teleur: veel onduidelijke persberichten en onrust bij welzijn. Veel merk je daar in de wijkcentra echter niet van. Een oplossing is  gelukkig in zicht.

Voor ons en de organisatie is het altijd heel spannend: Is alles op tijd binnen? Zijn de zelfgebrouwen bieren goed drinkbaar? Is het koken zoals altijd weer goed gelukt? Maar met Wilma en Ria in de keuken en dankzij de hulp van de leden komt het altijd weer goed. Zoals ook nu: we  hebben samen met de leden genoten van al dat lekkers. 

Ook het optreden van de junioren goochelaars leverde weer een en al verbazing op. Alles veranderde van vorm, verdween of zweefde. En dat alles door toedoen van deze kinderen, de kampioenen van de toekomst. Later kunnen we misschien zeggen: “Oh, die heb ik ooit gezien tijdens de kerstmaaltijd bij ‘t Wort Wat.”

En dan nu het maandbier waar het hier om gaat. Het bier De Lepelaer Blond  bleef buiten de  competitie, maar deed wel mee voor de punten. De cijfers voor alle bieren liepen heel erg uiteen. Doorhalingen en kleine tekeningetjes op de wedstrijdformulieren leidden soms tot onduidelijke scores. Maar ondanks de nodige twijfelgevallen ben er uit!

keiscores

De Lepelaar Blond

ingeleverde formulieren: 54

puntentotaal: 410,75

gemiddeld cijfer: 7.61

algemene reactie: Gewaardeerd als een IPA en lekker bitter

 

Het Jattwerk

ingeleverde formulieren: 51

puntentotaal: 341.05

gemiddeld cijfer: 6.69

algemene reactie: lekker droog /wat dun en heel verschillend gewaardeerd

 

De Dorstige Das

ingeleverde formulieren: 47

puntentotaal: 347.55

gemiddeld cijfer: 7.88

algemene reactie: een kerstbier met kerstsmaak.

 

Alles overziend een leuke een lekkere afsluiting van het jaar.

 

DE BESTE WENSEN EN MAAK VAN 2010 WEER EEN MOOI 

‘t WORT WAT JAAR

BEHEER BOERDERIJ

Terug naar overzicht