Ingrediënten voor 4 personen:
1 blik pizzadeeg 1 el bloem 1½ el boter 3 uien 1½ l donker bier 4 eieren |
1/8 l slagroom 150 g geraspte extra belegen kaas nootmuskaat peper 2 el komijnzaad |
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Beboter een lage taartvorm Ø 24 cm. Rol het deeg uit en leg dit in de bakvorm. Snijd de uien in ringen en fruit die ringen in boter. Roer de bloem erdoor en laat dit zo'n 2 minuten bakken. Voeg nu langzaam het bier toe en schep de uien op het deeg. klop de eieren, de slagroom, de kaas, de nootmuskaat en de peper door elkaar. Schenk het roommengsel over de uien. Strooi het komijnzaad erover uit. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak deze in 40 minuten goudbruin. Serveren met een groene salade.
Eet smakelijk! |