Terug naar overzicht

Het weten waard

tww september 2006
Door: Theo van Eijden

Goed nieuws voor ons bierliefhebbers, vanaf heden ligt de Bierscheurkalender 2007 in de schappen. 'Bieroloog' en journalist Bert van Zuilekom zocht 365 zinnige en onzinnige weetjes bij elkaar over het ons zo geliefde gerstenat.

Bescheurkalender 2007

Hieronder heb ik getracht een tipje van de sluier op te lichten;

  • Wacht, er was iets met vrouwen… Oh ja, in de middeleeuwen konden Hollandse vrouwen meer bier drinken dan Spaanse soldaten. Waarom? Die Spanjaarden dronken waarschijnlijk altijd wijn. En nog iets: we zijn alleen maar minder bier gaan drinken. In de 18e eeuw dronk jong, oud, rijk en arm het de hele dag door. Er zat wel minder alcohol in dan nu.

  • Wat er bijvoorbeeld ook in staat is dat bier helemaal niet ongezond is. Bier is namelijk één van de calorie-armste dranken. De grootste fabel die over bier wordt verspreid is dat je er dik van wordt. Maar dan moet je er niet uitgebreid bij gaan snacken. Van borrelhapjes word je namelijk wel dik.

Meer info heb ik echter niet. Bovenstaand kwam ik tegen in de Spits! maar wil dit toch met jullie delen. Zelf kwam ik hem nog niet tegen in een boekwinkel. Het goed om te weten dat deze kalender bestaat en misschien een leuk idee voor als de Goedheiligman weer in deze streken arriveert. Mocht het tegenvallen dan kun je hem altijd nog op de WC hangen.

Terug naar overzicht