
Online cursus: De wetenschap van bier.
Bericht van het bestuur
Heb je ooit een slok bier genomen en je afgevraagd waarom het op een bepaalde manier smaakt of welk effect de alcohol op je lichaam heeft? In deze cursus leer je alles over bier, inclusief hoe het wordt gemaakt, de gebruikte grondstoffen, de toeleveringsketen, hoe het op de markt wordt gebracht en het effect van bierconsumptie op je lichaam.
Na deze cursus zal het proeven van een biertje een geheel nieuwe sensatie zijn: je zult er nog meer van genieten omdat je beter zult begrijpen wat er in je drankje zit. Om nog maar te zwijgen, om een verantwoordelijke drinker te zijn, is het belangrijk om te weten welke effecten bier heeft op je gezondheid. Je krijgt hier een natuurlijk beeld van, waardoor je je eigen goed gefundeerde mening kunt vormen.
De MOOC The Science of Beer is ontwikkeld door studenten van Wageningen University &Research ter ere van het 100-jarig bestaan van de universiteit. De studenten hebben begeleiding gekregen van professoren en experts op het gebied van voedselproductie, gezondheidsrisico's, marketing, logistiek en duurzame toeleveringsketens om een hoogwaardige leerervaring voor iedereen te garanderen.
Duur van de online cursus is 6 weken maar je mag deze in je eigen tempo volgen. De studie belasting 2 tot 4 uur per week. Cursus is gratis is als je geen officieel diploma nodig vindt. Let op de gehele cursus is in het Engels. De cursus start op 7 februari. Voor meer informatie en aanmelden; Link
Deadline volgende clubblad
Bericht van de Mediacommissie
Kopij a.u.b. sturen voor wo. 09 apr 2025 naar de redactie .
Clubkalender
donderdag | 12 januari | Brouwcursus, vierde avond. Onderwerp: Bottelen |
vrijdag | 27 januari | Clubavond: Koudhop direct vanuit de hop torpedo |
vrijdag | 24 februari | Clubavond: ALV |
dinsdag | 28 februari | Uiterste besteldatum Polderbok |
vrijdag | 31 maart | Clubavond: |
vrijdag | 28 april | Clubavond: |
vrijdag | 26 mei | Clubavond: |
vrijdag | 30 juni | Clubavond: |