Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 18 januari 2024 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | C |
stijl: | American IPA |
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 18°C en 23°C Als je de hoeveelheid Lavendel niet vertrouwd dan kan je voor het brouwen het het beste uit proberen d.m.v. een thee zetten van 10gr lavendel in 100cl gedurende 5minuten water op 66-70 graden C. Dit dan vervolgens in een standaard pils druppelen en proeven tot je de juiste smaak hebt. Daarna moet je het heel handig terug rekenen naar de hoeveelheid in de brouwbatch. |
batchgrootte: | 710 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.7 % |
begin-SG: | 1060 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 18.0 |
EBU (bitterheid): | 42.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 2000 gr | 5 EBC | ||
Melanoïdemout (70 EBC) | 200 gr | 70 EBC | ||
Cara Pilsmout (3 EBC) | 400 gr | 3 EBC | ||
Maischwater | 10.7 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Mosaic | 12 gr | 60 min. | 12.4 α | Bloemen |
Cascade | 15 gr | 15 min. | 6.3 α | Bloemen |
Mosaic | 4 gr | 5 min. | 12.4 α | Bloemen |
Cascade | 6 gr | 5 min. | 6.3 α | Bloemen |
Lavendel | 5 min. | |||
Safale US-05 | 11 gr | Leverancier: Fermentis |
70 °C | 66 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |