Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 19 mei 2023 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | C |
stijl: | Hazy IPA |
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Alle gebruikte hoppen zijn hopkorrels. Als je hopbloemen gebruikt moet je ongeveer 10% meer toevoegen voor hetzelfde resultaat. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 18°C en 22°C |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.3 % |
begin-SG: | 1058 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 65.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 1600 gr | 5 EBC | ||
Cara Pilsmout (3 EBC) | 500 gr | 3 EBC | ||
Havervlokken | 200 gr | |||
Tarwe, ongemout | 200 gr | |||
Maischwater | 10.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Nectaron | 15 gr | 60 min. | 8.6 α | Pallets |
El Dorado USA | 10 gr | 30 min. | 14.4 α | Bloemen |
Citra | 10 gr | 15 min. | 10.6 α | Bloemen |
Nectaron | 20 gr | koudhop min. | 8.6 α | Pallets |
Citra | 20 gr | koudhop min. | 10.6 α | Bloemen |
Lallemand London ESB | 11 gr | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
47 °C | 45 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 5 min. | 25 min. | 25 min. | 5 min. |