Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 17°C en 22°C Lagering: 2 tot 6 weken tussen de 5°C en 15°C
- De sinaasappelschil mag ook bitter zijn.
- De koriander en sinaasappelschil kan door elke lekker smaken fruit combinatie vervangen worden. Dan echter wel toevoegen op minimaal 10 minuten voor eind koken.
Voorbeeld: 100gram pruimen (geschild en zonder pit) per 10 liter
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 45 min. |
alcoholpercentage: | 4.0 % |
begin-SG: | 1044 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr |
|
8 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 899 gr |
|
4 EBC
|
|
Maischwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Lublin | 30 |
35 min. |
2 α
|
Bloemen |
Koriander | 1 gr |
5 min. |
|
|
Sinaasappelschil, gedroogde | 3 gr |
5 min. |
|
|
Lallemand Munich Classic | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
Stort min. | 60 min. | 5 min. |