Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 13.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2200 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Special B | 50 g |
|
400 EBC
|
|
Rietsuiker (licht) | 15 g |
|
|
|
Citra | 10 g |
60 min. |
15 α
|
Bloemen |
zwarte peper (korrels) | 12 g |
45 min. |
|
|
citroen melisse | 8 g |
5 min. |
|
|
Salie (gedroogd) | 8 g |
|
|
|
Maischwater | 9 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
Lallemand Belle Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Opmerkingen van de brouwer
De zwarte peper korrels kan je kneuzen voor wat meer smaak maar dat hoeft niet. De gedroogde salie na de vergisting aan het bier toevoegen. Proef het bier na een dag of twee en bottle als de gewenste smaak is bereikt.