Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

DoenkulWaitzsen

datum:5 mei 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:B
stijl:Dunkel Weizen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1047
eind-SG:1010
EBC (kleur):34.0
EBU (bitterheid):11.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout, donker (31ebc)1300 gr   321 EBC  
Cara Red (45 EBC)90 gr   45 EBC  
Vienna mout (8 EBC)740 gr   8 EBC  
Nugget hopbloem 3 gr 75 min. 13.2 α Bloemen  
Spalt Select DE 9 gr 15 min. 3.2 α Bloemen  
Maischwater8.5 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.5 ltr     Leverancier: Kraan
Safbrew WB-061     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5-8 gr/ltr      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.50 min.20 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=344