Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Brasserie Grain d’Orge Clone

datum:9 april 2020
van:Charlie Papazian
gepubliceerd:www.homebrewersassociation.org
klasse:D
stijl:Bière de Garde

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:105 min.
alcoholpercentage:8.0 %
begin-SG:1087
eind-SG:1026
EBC (kleur):16.0
EBU (bitterheid):20.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2000 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Vienna mout (8 EBC)115 gr   8 EBC  
Kristalmout (50 EBC)57 gr   50 EBC  
Kristalmout (80 EBC)57 gr   80 EBC  
Maisvlokken1000 gr      
Kandijsuiker, wit225 gr      
Hallertauer Blanc8 gr 105 min. 6.7 α Pallets  
Brewers Gold8 gr 105 min. 7 α Pallets  
Brewers Gold8 gr 30 min. 7 α Pallets  
Styrian Goldings16 gr 10 min. 2.6 α Pallets  
Iers Mos (Irish Moss)1 tl 10 min.    
Wyeast 1728 Scottish Ale1      

Maischschema

50 °C68 °C78 °C
30 min.60 min.10 min.

Opmerkingen van de brouwer

Als alternatieve gist kun je een andere gist gebruiken waar de moutsmaak goed tot zijn recht komt, weinig esters vormt en goed bestand is tegen een hoog alcohol gehalte.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=342