Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Een probeer kloon op aanvraag van diverse clubleden. Hij lijkt een beetje maar verder is het als tripel erg lekker. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 8.8 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2640 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara Pilsmout (3 EBC) | 450 gr |
|
3 EBC
|
|
Kristalsuiker | 185 gr |
|
|
Leverancier: Supermarkt |
Maischwater | 12.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 2.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Styrian Goldings hopbloemen | 28 gr |
60 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 11 gr |
15 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 11 gr |
5 min. |
3.0 α
|
Bloemen |
Koriander | 1 gr |
5 min. |
|
|
Lallemand Abbaye | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |