Beschrijving
Bier 3 uit de BREXIT reeks. Je weet maar nooit of bier uit Groot-Brittanniƫ na de brexit nog wel te betalen is.
Een niet zo vaak meer gebrouwen brown ale. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 4.3 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 10414 |
EBC (kleur): | 53.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 1600 gr |
|
7 EBC
|
|
Cara Pilsmout (3 EBC) | 250 gr |
|
3 EBC
|
|
Special B | 130 gr |
|
400 EBC
|
|
Brown malt 150EBC | 140 gr |
|
150 EBC
|
|
Maischwater | 8.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 10 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Target | 6 gr |
60 min. |
14 α
|
Bloemen |
Fuggles | 6 gr |
30 min. |
5 α
|
Bloemen |
Lallemand Windsor | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 4.5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
74 °C | 70 °C | 78 °C |
stort min. | 90 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je een iets sterker bier wilt hebben dan is het toevoegen van 200gr/10liter stroop genoeg om richting de 5,2%alc. te gaan.
Problemen bij brouwen
3gr/liter bottelsuiker geeft dit bier de engelse hoeveelheid CO2. Met zelfs 2-2,5 gr/liter zou het nog meer engels aandoen. Voor een fijne vasteland hoeveelheid is ongeveer 4gr/liter nodig.