Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Effelekkermild

datum:5 maart 2019
van:Michael Woolthuis
klasse:B
stijl:Mild Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:4.4 %
begin-SG:1040
eind-SG:1010
EBC (kleur):71.0
EBU (bitterheid):28.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1100 gr   7 EBC  
Caramout (120 EBC)250 gr   120 EBC Leverancier: Dingemans
Chocolademout (900 EBC)80 gr   900 EBC  
Maisvlokken130 gr      
Rietsuiker 170 gr      
Fuggles17 gr 90 min. 5.8 α Bloemen  
Fuggles7 koudhop min. 5.8 α Bloemen  
Maischwater6.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater11.6 ltr     Leverancier: Kraan
Safale S-041     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker4 gr/ltr      

Maischschema

69 °C65 °C78 °C
stort min.60 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

De koudhop toevoegen tijdens de laatste 2 weken lagering. Als je een meer klassieke Mild Ale wilt hebben dan moet je de koudhop weglaten.

Problemen bij brouwen

Het eind SG mag eindigen ergens tussen de 1007 en de 1012. Een lager eind SG geeft een iets drogere finish aan het bier waardoor de moutsmaak iets meer naar voren komt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=325