Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Waishoedai-Spring

datum:10 december 2018
van:Michael Woolthuis
gepubliceerd:clubblad februari 2019
klasse:A
stijl:American Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1060
eind-SG:1017
EBC (kleur):16.0
EBU (bitterheid):37.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2300 gr   7 EBC  
Munichmout (15 EBC)300 gr   15 EBC  
Cara Red (45 EBC)100 gr   45 EBC  
Target10 gr 60 min. 9.5 α Bloemen  
Citra 10 gr 15 min. 14.7 α Bloemen  
Citra 10 gr 5 min. 14.7 α Bloemen  
Citra 10 gr koudhop min. 14.7 α Bloemen  
Maischwater11.1 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.3 ltr     Leverancier: Kraan
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker4 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Als je een iets helderder bier wilt hebben dan kan je ongeveer 5gr Iers mos toevoegen tijdens de laatste 15min. koken.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=316