Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
't Wort Wat Session Pale Ale
| datum: | 5 november 2018 |
| van: | Theo van Eijden |
| klasse: | A |
| stijl: | American Pale Ale |
Beschrijving
|
Dit is de session variant van de 't Wort Wat APA. Ideaal als je zin heb in bier maar niet het nadelige effect van alcohol. Dit is een APA waarbij de veel hop pas de laatste 20 minuten van het kookproces worden toegevoegd. Dit resulteert in een mooi soepele bitterheid en een enorm hop aroma.
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.3 % |
| begin-SG: | 1045 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 33.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 935 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Vienna mout (8 EBC) | 200 gr | 8 EBC | ||
| Caramelmout (80 EBC) | 70 gr | 80 EBC | ||
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 150 gr | 3 EBC | ||
| Centennial | 2.6 gr | 60 min. | 10.9 α | Bloemen |
| Amarillo | 2.6 gr | 60 min. | 8.7 α | Bloemen |
| Centennial | 10.4 gr | 10 min. | 10.9 α | Bloemen |
| Amarillo | 10.4 gr | 10 min. | 8.7 α | Bloemen |
| Centennial | 10.4 gr | 10.9 α | Bloemen | |
| Amarillo | 10.4 gr | 8.7 α | Bloemen | |
| Citra | 10.4 gr | dry hop min. | 11.1 α | Bloemen |
| Safale US-05 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
| Maischwater | 3.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 7 gr/liter |
Maischschema
| 71 °C | 76 °C |
| 90 min. | 5 min. |