Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Russian Imperial Koffie Stout

datum:31 oktober 2018
van:Theo van Eijden
klasse:D
stijl:Imperial Russian Stout

Beschrijving

Maisch al het graan op 67 ° gedurende 60 minuten. Spoelen tot je 12 liter wort hebt. Voeg de Magnum hop toe, breng aan de kook en Kook gedurende 60 minuten. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de East Kent Goldings hop en het zoethout toe. Filteren naar je gistkuip en af laten koelen tot 21 °, gist toevoegen en de koffie.

Vergist gedurende 1 week op 20 graden, controleer de vergisting en en eventueel aanhouden totdat het  SG voldoend eis gezakt, daarna nog 14  dagen op lage temperatuur laten lageren. 

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:9.2 %
begin-SG:1090
eind-SG:1027
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):58.0
Brouwhuisefficiëntie78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3600 gram   7 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC) 450 gram   1000 EBC  
Chocolademout (800 EBC)220 gram   800 EBC  
Cara aroma (400 EBC) - Weyermann220 gram   400 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 140 gram   2 EBC  
Magnum16 gram 60 min. 14% α Bloemen  
East Kent Goldings40 5 min. 4% α Bloemen  
Zoethoutstaafje 5 min.    
Espresso (vers gezet)300 ml in gistvat toevoegen min.    
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwaterzoveel totdat je 12 liter in je kookketel hebt     Leverancier: Kraan
Wyeast 1028 London Ale       

Maischschema

67.5 °C78 °C
75 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=298