Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hefe Weizen
| datum: | 27 juni 2018 | 
| van: | Theo van Eijden | 
| klasse: | A | 
| stijl: | Weizen | 
Beschrijving
| Maischstappen: Tweede deel-maisch, 40% moutstorting, mout/water = 1:5,5 Bij 12 °C inmaischen. Naar 70 °C verwarmen, rust 15 minuten. Toevoegen aan eerste maisch, mout/water = 1:4. Temperatuur mengsel 45 °C, rust 40 minuten. | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| alcoholpercentage: | 5.5 % | 
| begin-SG: | 1053 | 
| eind-SG: | 1012 | 
| EBC (kleur): | 25.0 | 
| EBU (bitterheid): | 12.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Tarwemout (4 EBC) | 1400 gr | 4 EBC | ||
| Pilsmout (3 EBC) | 700 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Hallertau | 10 | 60 min. | 7.6 α | Bloemen | 
| Hallertau | 8 | 1 min. | 7.6 α | Bloemen | 
| Lallemand Munich Classic | 1 | Leverancier: Lallemand | ||
| Maischwater | 8.5 | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 3.7 | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 7gr/liter | 
Maischschema
| 62 °C | 70 °C | 12 °C | 45 °C | 70 °C | 78 °C | 
| 45 min. | 12 min. | 1 min. | 40 min. | 15 min. | 5 min. | 
Problemen bij brouwen
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=296