Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 80 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1065 |
EBC (kleur): | 49.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 79 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 535 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (15 EBC) | 1810 g. |
|
15 EBC
|
|
Cara-aroma (400 EBC) | 110 g. |
|
400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Cara Munichmout (90 EBC) | 85 g. |
|
90 EBC
|
|
Cara Munichmout (150 EBC) | 75 g. |
|
150 EBC
|
Leverancier: Brouwland |
Melanoïdemout (70 EBC) | 85 g. |
|
70 EBC
|
|
Pale Chocolate Malt (600 EBC) | 40 g. |
|
600 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Maischwater | 8.8 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.4 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Magnum | 6 g. |
60 min. |
14.9 α
|
Bloemen |
Hallertau Mittelfruh | 6 g. |
10 min. |
3.7 α
|
Bloemen |
Hallertau Mittelfruh | 6 g. |
vlam uit min. |
3.7 α
|
Bloemen |
Safale US-05 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
62 °C | 72 °C | 77 °C |
25 min. | 30 min. | 5 min. |