Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hellbokkel
| datum: | 9 maart 2017 | 
| van: | Inkoopcommissie | 
| klasse: | C | 
| stijl: | Dubbelbok | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| alcoholpercentage: | 7.2 % | 
| begin-SG: | 1066 | 
| eind-SG: | 1015 | 
| EBC (kleur): | 18.0 | 
| EBU (bitterheid): | 36.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2600 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 350 gr | 3 EBC | ||
| Cara Special-B (350 EBC) | 50 gr | 350 EBC | ||
| Opal DE hopbloemen | 34 gr | 60 min. | 5.3 α | Bloemen | 
| Maischwater | 12.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 5.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 2308 Munich Lager | 1 | |||
| Bottelsuiker | 
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 66 °C | 73 °C | 78 °C | 
| stort min. | 5 min. | 40 min. | 15 min. | 5 min. | 
Opmerkingen van de brouwer
Let op de hoofd vergisting moet gebeuren tussen de 9 Celsius en 13 Celsius. De lagering ergens tussen de 5 en 10 Celsius. Lichte dubbelbok!!Problemen bij brouwen
Als je liever met droge gist brouwt dan kan je voor de Saflager S-23 of de S-189 kiezen. Als je geen lager gist wilt gebruiken dan kan het ook met S-33 (neutraler) of T-58 (iets kruidiger) maar dat levert een beduidend mindere bok smaak op.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=274