Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Cream Ale

datum:7 februari 2017
van:Paul van 't Sant
klasse:A
stijl:Pale Ale

Beschrijving

Vooraf de rijstvlokken 10 minuten laten wellen en 10 minuten koken,

De tweede hopgift is een zgn. Flame off hopgift, of te wel helemaal aan het einde van het koken als het gas (of de stroom) uit gaat.

 

Hoofdvergisting tussen de 20 en 22 graden en tweede vergisting rond de 16 graden.

 

Als je liever een korrelgist gebruikt zou je kunnen kiezen voor Safale US-05 kunnen kiezen.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1050
eind-SG:1009
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):20.0
Brouwhuisefficiëntie70 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 930 gr   3 EBC  
Palemout (3-5 EBC)930 gr   5 EBC Leverancier: Fawcett Maris Otter
Rijstevlokken195 gr      
Kandijsuiker, wit145 gr      
Maischwater9.5 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater2.6 liter     Leverancier: Kraan
Liberty15.6 gr 60 min. 4.0% α Bloemen  
Liberty6.1 gr 1 min. 4.0% α Bloemen  
Wyeast 1056 American Ale1      
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

67.5 °C65 °C78 °C
0 min.90 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=271