Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 7 februari 2017 |
van: | Paul van 't Sant |
klasse: | A |
stijl: | Pale Ale |
Vooraf de rijstvlokken 10 minuten laten wellen en 10 minuten koken, De tweede hopgift is een zgn. Flame off hopgift, of te wel helemaal aan het einde van het koken als het gas (of de stroom) uit gaat.
Hoofdvergisting tussen de 20 en 22 graden en tweede vergisting rond de 16 graden.
Als je liever een korrelgist gebruikt zou je kunnen kiezen voor Safale US-05 kunnen kiezen. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1009 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 930 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Palemout (3-5 EBC) | 930 gr | 5 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Rijstevlokken | 195 gr | |||
Kandijsuiker, wit | 145 gr | |||
Maischwater | 9.5 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 2.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
Liberty | 15.6 gr | 60 min. | 4.0% α | Bloemen |
Liberty | 6.1 gr | 1 min. | 4.0% α | Bloemen |
Wyeast 1056 American Ale | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
67.5 °C | 65 °C | 78 °C |
0 min. | 90 min. | 2 min. |