Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Sierra Nevada Pale Ale
| van: | Theo van Eijden |
| klasse: | A |
| stijl: | American Pale Ale |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1056 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 15.6 |
| EBU (bitterheid): | 31.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
| Watertype | Kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 2420 gr | 7 EBC | ||
| Cara-kristal (120 EBC) | 147 gr | 120 EBC | ||
| Magnum | 4 gr | 60 min. | 10.7 α | Bloemen |
| Hallertau Perle | 9 gr | 60 min. | 7.60 α | Bloemen |
| Cascade | 11 gr | 15 min. | 6.90 α | Bloemen |
| Cascade | 10 gr | 5.00 α | Bloemen | |
| Safale US-05 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
| Maischwater | 7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Spoelen tot 12 liter in kookketel | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 68 °C | 76 °C |
| 60 min. | 10 min. |
Opmerkingen van de brouwer
7 dagen dryhoppen met 10 g Cascade hop. Voeg de hop na 5 dagen toe aan de hoofdvergisting Fermentatie: primair: 7 dagen 20 graden secundair: 14 dagen 22 graden't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=264