Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

WinterWeizen

van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Weizen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.9 %
begin-SG:1061
eind-SG:1013
EBC (kleur):10.0
EBU (bitterheid):25.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Vienna mout (8 EBC)1200 gr   8 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 1500 gr   4 EBC  
Hallertau Perle 12 gr 60 min. 8.1 α Bloemen  
Wakatu (NZL)4 gr 15 min. 6.6 α Bloemen  
Wakatu (NZL)5 gr 5 min. 6.6 α Bloemen  
Sinaasappelschil, gedroogde3 gr 5 min.    
Wyeast 3056 Bavarian Wheat Blend1     Leverancier: Wyeast
Maischwater11.1 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.3 iter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.15 min.25 min.30 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Je kan de oranje schil vervangen door vers sinasappelsap van ongeveer 2 sinasappelen per 10 liter. Ook bijvoorbeeld grapefruit is heel goed mogelijk.

Problemen bij brouwen

Alternatieve droge gist kan zijn: T-58, K-97 of MJ's M-20.

Smaakimpressie

Een net iets stevigere weizen die het ook erg goed doet in de koude winter maanden.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=263