Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Theoostripel

van:Theo
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:9.4 %
begin-SG:1079
eind-SG:1012
EBC (kleur):10.0
EBU (bitterheid):34.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2850 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Melanoïdemout (70 EBC)65 gr   70 EBC  
Suiker510 gr      
Tettnanger37 gr 60 min. 4.2 α Bloemen  
Saaz hop10 gr 10 min. 3.1 α Bloemen  
Maischwater12 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.7 liter     Leverancier: Kraan
White Labs WLP530 Abbey Ale1     Leverancier: White Labs
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.40 min.10 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=262