Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Quadrupel (Donker)
| van: | Brouwdagcommissie |
| klasse: | D |
| stijl: | Quadrupel |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 8.3 % |
| begin-SG: | 1090 |
| eind-SG: | 1027 |
| EBC (kleur): | 87.0 |
| EBU (bitterheid): | 38.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1400 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Palemout (7 EBC) | 1200 gr | 7 EBC | ||
| Cara-kristal (120 EBC) | 400 gr | 120 EBC | ||
| Munichmout (15 EBC) | 400 gr | 15 EBC | ||
| Special B | 160 gr | 400 EBC | ||
| Zwarte mout (Ontbitterd) | 40 gr | 1400 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Kandijsiroop (250 EBC) | 400 gr | 250 EBC | ||
| Hallertau Perle | 17.8 gr | 75 min. | 8.9 α | Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 16.8 | 10 min. | 3.4 α | Bloemen |
| Maischwater | 10 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 6 | Leverancier: Kraan | ||
| Safbrew T-58 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 61 °C | 71 °C | 78 °C |
| 45 min. | 15 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=260