Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Quadrupel |
Als je echt van heel erg kruidig houd dan kan je ook nog je eigen kruidenrekje raadplegen. Toevoegingen als anijszaad, (max. 1gr) peper (vooral niet teveel), vanille (naar eigen inzicht), cacao en of koffiebonen kunnen mooie dingen opleveren. Kijk wel uit want meer is niet altijd beter. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.4 % |
begin-SG: | 1084 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 83.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2200 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 1150 gr | 4 EBC | ||
Thomas Fawcett & Sons - Brown malt | 200 gr | 200 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Cara-aroma (300 EBC) | 250 gr | 300 EBC | ||
Northern Brewer | 18 gr | 75 min. | 9 α | Bloemen |
Fuggles | 11 gr | 15 min. | 4.1 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 5 gr | 5 min. | 5 α | Bloemen |
Koriander | 2 gr | 5 min. | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 7 gr | 5 min. | ||
Maischwater | 15.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 4.2 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
45 °C | 43 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 5 min. | 30 min. | 30 min. | 2 min. |