Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

mister-X

van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Quadrupel

Beschrijving

Als je echt van heel erg kruidig houd dan kan je ook nog je eigen kruidenrekje raadplegen. Toevoegingen als anijszaad, (max. 1gr) peper (vooral niet teveel), vanille (naar eigen inzicht), cacao en of koffiebonen kunnen mooie dingen opleveren. Kijk wel uit want meer is niet altijd beter.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.4 %
begin-SG:1084
eind-SG:1017
EBC (kleur):83.0
EBU (bitterheid):35.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2200 gr   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 1150 gr   4 EBC  
Thomas Fawcett & Sons - Brown malt200 gr   200 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Cara Aromamout (300 EBC)250 gr   300 EBC  
Northern Brewer18 gr 75 min. 9 α Bloemen  
Fuggles11 gr 15 min. 4.1 α Bloemen  
East Kent Goldings5 gr 5 min. 5 α Bloemen  
Koriander2 gr 5 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde7 gr 5 min.    
Maischwater15.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater4.2 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1762 Belgian Abbey I1      
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

45 °C43 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.5 min.30 min.30 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Als je liever met droge gist brouwt: Lallemand Abbaye of Safbrew Abbaye
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=255