Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.2 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 29.0 |
EBU (bitterheid): | 40.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1300 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (17 EBC) | 370 gr |
|
17 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC) | 340 gr |
|
8 EBC
|
|
Cara Munichmout (120 EBC) | 270 gr |
|
120 EBC
|
|
Hallertau Perle | 16 gr |
75 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 8 gr |
15 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
Spalt Select DE | 5 gr |
5 min. |
2.9 α
|
Bloemen |
Maischwater | 9.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
White Labs WLP036 Dusseldorf Alt | 1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 35 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt is Lallemand Danstar Nothingham een goede keus. S-33 zou ook kunnen.
Smaakimpressie
Lekkere Alt, lijkt een beetje op Schlussel.