Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

BruinP

van:Inkoopcommissie
klasse:B
stijl:Porter (brown)

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1043
eind-SG:1007
EBC (kleur):89.0
EBU (bitterheid):29.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1500 gr   7 EBC  
Thomas Fawcett & Sons - Dark crystal malt (300ebc)330 gr   300 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Tarwemout (4 EBC) 110 gr   4 EBC  
Chocolademout (800 EBC)50 gr   800 EBC  
Northdown UK hopbloemen 11 gr 75 min. 8.7 α Bloemen  
Fuggles7 gr 10 min. 6.5 α Bloemen  
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater8.2 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1335 British Ale II      Leverancier: Wyeast
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort 0 min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Alternatieve droge gist is Lallemand Danstar Windsor.

Smaakimpressie

Overheerlijke volle porter.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=250