Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
witbier (1994)
| van: | Sjef Groothuis brouwerij 'de Drie Horne' | 
| gepubliceerd: | eerste clubblad | 
| klasse: | A | 
| stijl: | Witbier | 
Beschrijving
| Dit recept is besproken op de eerste clubavond van t wort wat. Dus 20 jaar oud. | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcoholpercentage: | 7.0 % | 
| begin-SG: | 1070 | 
| eind-SG: | 1010 | 
| EBC (kleur): | 0.0 | 
| EBU (bitterheid): | 0.0 | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwevlokken | 1000 gram | |||
| Hallertau | 25 gram | 90 min. | 3 α | Bloemen | 
| Saaz | 5 gram | 5 min. | 4.1 α | Bloemen | 
| Sinaasappelen | schillen 3 stuks | 5 min. | ||
| Citroen | sap van 4 stuks | 90 min. | ||
| Farma Trappist | 1 zakje | |||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 40 °C | 45 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C | 
| 15 min. | 10 min. | 5-10 min. | 30-45 min. | 30-45 min. | 5 min. | 
Opmerkingen van de brouwer
kweek de gist op uit een weizen bier i.p.v. de korrel gist.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=239