Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Het vanille stokje overlangs doorsnijden, het merg er uitschrapen en dit samen met het stokje toevoegen tijdens de laatste 5 minuten koken. Dit alles bij voorkeur in een hopzakje (of iets dergelijks) want dan kan je de vanille stokjes er direct na het koken uithalen. Dit voorkomt te veel vanille aroma en smaak. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.2 % |
begin-SG: | 1079 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 159.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2000 gr |
|
7 EBC
|
|
Munichmout (15 EBC) | 900 gr |
|
15 EBC
|
|
Special B | 300 gr |
|
400 EBC
|
|
Cara-kristal (120 EBC) | 500 gr |
|
120 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 100 gr |
|
800 EBC
|
|
Magnum | 10 gr |
60 min. |
14.5 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 12 gr |
5 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Vanillestokje | 1 |
|
|
|
Wyeast 1084 Irish Ale | 1 |
|
|
|
Maischwater | 15.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 3.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alternatieve droge gist is Safale US-05