Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dubbelbok maandbier december 2013

van:Niels en Matthijs van der Weijden
gepubliceerd:clubblad januari 2014
klasse:D
stijl:Dubbelbok

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:8.0 %
begin-SG:1075
eind-SG:1022
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertypekraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 320 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)2300 gram   15 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)30 gram   1000 EBC  
Aromamout 230 gram   150 EBC  
Hallertau Perle 18 gram 75 min. 6 α Bloemen  
Saaz hop12 gram 0 min. 2 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)2 gram 15 min.    
Safale S-041 zakje     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

63 °C72 °C78 °C
30 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Lekker zacht en doordrinkbaar
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=234